"Nie ma lemoniady najlepszego sortu bez najlepszego sortu"
To hasło powtarzamy zawsze i wszędzie, ale dlaczego?
Susz konopny, który używamy do produkcji lemoniady, pozyskujemy wyłącznie od lokalnych rolników konopnych. Uprawa konopi w Polsce to tradycja, a klimat nadaje się do tego znakomicie.
To przekłada się na wysoką jakość plonów oraz doświadczenie rolników w przetwarzaniu surowca. Z szacunkiem do konsumenta oraz świata natury przyglądamy się procesowi wzrostu rośliny – od samego ziarenka aż po gotowy kwiat.
Fermentacja konopi...
Najpierw powstaje napar, w którym kwiaty konopi zalewane są wodą o odpowiedniej temperaturze, a następnie, dzięki fermentacji, wyciągamy z konopi to, co najlepsze: smak, aromat oraz kolor.
To najprawdopodobniej najlepsza lemoniada konopna na świecie. Przekonaj się sam!
Konopie prosto z pola...
Często odwiedzamy pole naszego dostawcy, aby na żywo móc doświadczyć charakteru roślin oraz wybrać odpowiednią odmianę konopi na nadchodzący rok. Zapachy i aromaty są rewelacyjne, konopie idealnie nadają się na napar, a po wystudzeniu, z dodatkiem cytryny, powstaje perfekcyjna lemoniada.
Jak to mówią: "Wszystko można z tej rośliny zrobić".
Dlatego my robimy z niej lemoniadę!